Gaspačo andalūziešu gaumē

Pagatavošana:

Tomātus apvāra, aplej ar aukstu ūdeni, notīra, sasmalcina blenderī. Notīra gurķi, sīpolu, ķiploku un piparus – sasmalcina turpat. Maizi izmērcē ūdenī, pievieno dārzeņiem. Maizes vietā var izmantot rīvmaizi vai vienkārši saberztos parastos sausiņus. Turklāt maizes daļu var pielikt pēc garšas (vairāk/mazāk) vai nelikt vispār.Pievieno sāli, piparus, olīveļļu, izspiež pusi citrona. Zupu līdz nepieciešamai konsistencei nepieciešams atšķaidīt ar ledainu ūdeni.

Sastāvdaļas:

4 lieli tomāti
1 vidējs gurķis
1 mazs sīpoliņš
1-2 ķiplokdaiviņas
1 zaļais saldais pipars
1/2 sarkanā saldā pipara
1 baltmaizes šķēle
olīveļļa
citronu sula
auksts ūdens
sāls, pipari, zaļumi

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling