Apcepta cūkgaļa ar dārzeņu ragū

Pagatavošanas laiks: apmēram 2 st.
Каlorijas: 1200 кcal.
Dzēriens pie ēdiena: sarkanvīns vai rozā vīns.

Pagatavošana:

Gaļu nomazgā, ieliek karstumizturīgā formā. Notīra ķiploka 3 daiviņas, smalki sagriež. Rozmarīna zariņus arī smalki sagriež vai aizvieto ar sausu, maltu rozmarīnu. Sajauc ķiplokus, rozmarīnu, sāli un piparus ar 5 ēdamkarotēm olīveļļas. Ar iegūto maisījumu ierīvē gaļu un liek cepties uz 1,5 stundām līdz 170° sakarsētā cepeškrāsnī. Notīra, nomazgā un uz pusēm sagriež kartupeļus. Pēc 45 minūtēm kartupeļus pievieno formā un sautē kopā ar gaļu līdz gatavībai, regulēti apgriežot gaļu otrādi un aplejot ar izveidojušos sulu.
Kamēr gaļa sautējas, pagatavo dārzeņu ragū. Applaucē tomātus, novelk mizu un smalki sagriež. Pupiņas uzber uz sietiņa un nosusina. Sīpolus, asos piparus un ķiplokus notīra, smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu, tajā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātu pastu, šķipsnu cukura un pasautē vēl pusminūti. Pēc tam pievieno buljonu, ieliek tajā tomātus, cūkpupas, čili piparus, sāli un piparus pēc garšas, pētersīļu zaļumus un sautē 10 minūtes. Gatavo gaļu izņem no cepeškrāsns, sagriež porciju gabalos. Pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu ragū.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

600 g cūkgaļas
800 g kartupeļu
300 g konservētās baltās pupiņas
500 g tomātu
2 sīpoli
5 ķiplokdaiviņas
1 sarkanais un 1 zaļais čili pipars
pusglāze olīveļļas
1 ēdamkarote tomātu pastas
šķipsna cukura
3/4 glāzes gaļas buljona
pētersīļa, rozmarīna zaļumi
sāls, pipari

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling