Bezdelīgu ligzdas

Pagatavošana:

Тeļa gaļu samaļ gaļasmašīnā, pievieno 2 jēlas olas, pienā samērcētu maizi, sagrieztus zaļumus, piparus un sarīvētus sīpolus. Apkaisa ar sāli, rūpīgi sajauc.
Izveido bumbiņas (pa 2 katrai porcijai). Katrā bumbiņā izveido iedobumu, kurā ieliek pa pusītei cieti novārītas olas ar dzeltenumu uz augšu.
Šādi pagatavotās «ligzdas» aplej ar sagatavoto mērci, uzliek ar vāciņu un cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes.
Mērcei miltus apcep eļļā, mazliet atdzesē un samaisa ar novārītu un caur sietu izlaistu tomātu sulu. Pievieno sasmalcinātus zaļumus un piparu graudiņus, vāra, līdz sabiezē.
Porciju skaits: 2
Pagatavošanas laiks: 50 min.

Sastāvdaļas:

teļa gaļa – 300 g
olas – 4 gab.
baltmaize – 50 g
piens – 40 g
pētersīļu zaļumi gaļai un mērcei
dārza sīpoli – 50 g
melnie maltie pipari gaļai un graudiņi – mērcei
sāls
augu eļļa – 10 g
tomāti – 200 g
kviešu milti – 10 g

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling