Melleņu pīrāgs

Pagatavošana:

Lielā bļodā saberž saldkrējuma sviestu ar cukuru. Piejauc vaniļas un citrona ekstraktu. Pa vienai iesit olas, tās rūpīgi iejaucot masā. Irdinātāju sajauc ar miltiem un secīgi ar skābo krējumu pievieno olu un sviesta maisījumā (1 ēdamkarote miltu, 1 ēdamkarote skābā krējuma utt. Beigās uzmanīgi pievieno mellenes.

Taisnstūra cepamo formu (apmēram 23 x 13 x 8 cm) ieziež ar taukiem un uzklāj cepšanai paredzēto papīru. Izklāj mīklu un 60 minūtes cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C. Pirms tortes izņemšanas no formas to atdzesē istabas temperatūrā 10 minūtes.

Pīrāgu liek uz šķīvja, apkaisa ar pūdercukuru. Tikmēr pagatavo mērci. Katlā savieno cukuru ar kukurūzas cieti un dzērveņu sulu. Pievieno mellenes. Uz vidējas uguns uzvāra, gatavo 2 minūtes, pastāvīgi maisot. Mērci var pasniegt gan pie silta, gan auksta pīrāga.

Piebilde: ja lietojat sasaldētas mellenes, neatsaldējiet tās pirms pievienošanas mīklā.

Sastāvdaļas:

1 glāze mīksta saldkrējuma sviesta
3 glāzes cukura
1-1,5 tējkarotes vaniļas ekstrakta
0,5 tējkarotes citronu ekstrakta
6 olas
3 glāzes miltu
1/4 tējkarotes irdinātāja
1 glāze skābā krējuma
3 glāzes svaigu vai sasaldētu melleņu
pūdercukurs

Mērcei:

1 glāze cukura
1/4 glāzes kukurūzas cietes
0,5 glāzes koncentrētas dzērveņu sulas
6 glāzes melleņu

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling