Siera rozetes ar aprikožu džemu

Pagatavošana:

Miltus un sodu ieber bļodiņā, sagriež saldkrējuma sviestu un sajauc ar miltiem, līdz masa pārvēršas mazās drupačās. Pievieno rīvētu sieru, samīca mīklu un saorullē bumbiņā. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī. Pēc tam liek mīklu uz virsmas, kas pārklāta ar miltiem un izrullē loksnē. Sagriež gredzenos, kurus liek mazliet ar sviestu apsmērētā formā, lai izceptu mazus keksus, mīklu piespiežot pie formas padziļinājumiem. 15-20 minūtes cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainai krāsai. Izņem no formas un piepilda rozetes ar aprikožu vai jebkādu citu džemu.

Piebilde: esiet uzmanīgi – rozetes nedrīkst pārāk ilgi turēt cepeškrāsnī, pretējā gadījumā tās kļūst cietas.

Sastāvdaļas:

500 g miltu
šķipsna pārtikas sodas
500 g saldkrējuma sviesta
500 g rīvēta siera (vēlams, čedara)

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling