Ķiršu maize ar banāniem un riekstiem

Pagatavošana:

Nosusina maraskino ķiršus, divas ēdamkarotes ķiršu sulas ielej atsevišķā traukā un pagaidām atliekt malā. Ķiršus sagriež četrās daļās un arī atliekt malā. Sausā traukā sajauc miltus, irdinātāju un sāli.

Lielā bļodā sakuļ mīkstinātu saldkrējuma sviestu, brūno cukuru, olas un izkāsto ķiršu sulu. Sakuļ mikserī vidējā ātrumā tik ilgi, līdz masa kļūs viendabīga. Pēc tam sviestainajā masā secīgi pievieno miltus, kas sajaukti ar sāli un irdinātāju, un banānu biezeni, katrreiz labi samaisot visu masu. Vispirms pieliek miltus, tad banānus, tad atkal miltus, banānus, pēdējai porcijai jābūt miltiem. Pēc tam mīklā iejauc sagatavotos ķiršus un sīki sasmalcinātos riekstus.

23 x 13 x 8 cm (vai apmēram) izmēru formu labi ieziediet ar sviestu vai kulinārajiem taukiem, lai piedeg. Vēl labāk, ja pati forma ir pretpiedegumu. Ar karoti formā ielieciet mīklu, to vienmērīgi sadalot pa visu tilpumu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Maizi cep 1 stundu. Tās garozai jākļūst ar patīkamu zeltainu nokrāsu. Gatavību var noteikt ar tievu garu koka nūjiņu: ja maizes vidū iedurtā nūjiņa paliek tīra un viegli iznāk ārā, maize ir gatava. Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns un atdzesē pašā formā uz restītēm istabas temperatūrā. Maizi glabā hermētiski noslēdzamā traukā.

Maize paredzēta apmēram 16 šķēlēm.

Sastāvdaļas:

300 g maraskino ķiršu
400 g kviešu miltu
2 tējkarotes mīklas irdinātāja
0,5 tējkarotes sāls
80 g mīkstināta saldkrējuma sviesta
160 g brūnā cukura
2 olas
240 g gatavu banānu biezeņa
120 g sasmalcinātu grieķu riekstu

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling