Ķiršu ķīselis ar biezpiena krēmu

Pagatavošana:

Ķiršiem izņem kauliņus, saglabājot izdalīto sulu. Sajauc ķiršus ar sulu, vīnu, 3 ēdamkarotēm cukura un miziņu gabaliņiem, uzvāra, uzliek uz sietiņa, miziņas aizvāc. Cieti atšķaida ar nelielu daudzumu atdzesēta sīrupa, tievā strūkliņā ielej atlikušajā vārošajā sīrupā, samaisa, uzvāra. Pieliek ķiršus, samaisa un atdzesē.
Krēmam želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj, līdz tas uzbriest, pēc tam atšķaida ūdens traukā.
Olu dzeltenumus saberž ar sāli un pusi no cukura normas. Baltumu sakuļ ar atlikušo cukuru. Saldo krējumu sakuļ.
Sajauc biezpienu ar dzeltenumu, vaniļas mīkstumu, 1 tējkaroti sarīvētu miziņu un citronu sulu, ielej atšķaidītu želatīnu, tad piejauc sakulto baltumu un saldo krējumu.
Lielajā stikla salātu traukā slāņveidīgi liec ķiršu ķīseli un biezpiena masu. Atdzesē vismaz 1 stundu.
Pasniedz tajā pašā salātu traukā.

Sastāvdaļas:

ķirši – 1 kg
sausais baltvīns – 250 g
cukurs – 6 ēdamkarotes
2 citronu miziņas
ciete – 2 ēdamkarotes
netaukains biezpiens – 500 g
želatīns – 15 g
olas – 3 gab.
biezais saldais krējums – 500 g
vaniļa – 1 pāksts
citronu sula – 3 ēdamkarotes
sāls – 1 šķipsna

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling