Vista sierā

Pagatavošana:

Sagatavoto vistas kautķermeni sagriež gabalos, apkaisa ar sāli, ieliek dziļā pannā, pievieno mazliet ūdens un karsē ar aizvērtu vāku uz mazas uguns līdz brīdim, kad ūdens iztvaiko, bet vista kļūst mīksta. Sieru sarīvē ar rīvi, piejauc jēlas olas, pienu un cieti, pievieno sāli, piparus un labi sakuļ. Atsevišķi uz pannas sakarsē saldkrējuma sviestu. Vistas gabalus vairākas reizes samērcē siera maisījumā, apviļā sausiņos un apcepj uz pannas ar sakarsētu saldkrējuma sviestu līdz zeltainai garozai.

Garnējumam var pasniegt rīsus ar riekstiem. Pirms tā sagatavošanas sakarsē saldkrējuma sviestu, tajā apcepj notīrītus sasmalcinātus riekstus, tos sajauc ar novārītiem rīsiem, sāli un pipariem. Līdz pasniegšanai tur uz mazas uguns.

Sastāvdaļas:

Vista – 1 gab.
olas – 2 gab.
rīvēts siers – 1 glāze
piens – 1/2 glāzes
ciete – 1 tējkarote
saldkrējuma sviests – 4 ēdamkarotes
sāls pēc garšas.

Garnējumam:

vārīti rīsi – 3 glāzes
sasmalcināti rieksti – 1/2 glāzes
saldkrējuma sviests – 150 g

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling