Vafeles ar šokolādes un piparmētru pildījumu

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc miltus, kakao, irdinātāju, kanēli, miziņas un sāli. Mazākā bļodiņā sakuļ olas ar cukuru un karsētu sviestu līdz elastīgas viendabīgas masas iegūšanai. Sauso komponentu centrā iespiež iedobumu un ielej olu masu. Rūpīgi samaisa visas šīs sastāvdaļas, lai iegūtu biezu mīklu bez kunkuļiem. Ērtības labad mīklu var pārlikt lielā konditorejas maisiņā ar lielu apaļu atveri, taču tas nav obligāti.

Apmēram 10 minūtes sakarsē vafeļu pannu. Sakarsēšanas pakāpi varat noteikt, uz tās virsmas uzpilinot ūdens pilienu – tam jānočūkst un ātri jāiztvaiko. Apsmidzina vafeļu pannu ar augu eļļu (to vieglāk veikt ar aerosolu). Vafeļnīcas katras sadaļas centrā ielej (vai izspiež no konditorejas maisiņa) apmēram 1 ēdamkaroti mīklas. Aizver vafeļu pannu, gatavo 30-45 sekundes. Atver vafeļu pannu, izņem gatavās vafeles, atdzesē uz stiepļu statīva. Atkārto procedūru, līdz visa mīkla izcepta.

Pildījuma pagatavošanai šokolādi un sviestu ieliek stikla traukā, kas ieteicams izmantošanai mikroviļņu krāsnīs. Uzliek traukam vāciņu un sakarsē šokolādi mikroviļņu krāsnī vidējā jaudā (apmēram 3 minūtes). Samaisa. Šokolādi var uzkarsēt arī karsta ūdens peldē – liek to mazā katliņā, ieliek lielākā katlā, kas pildīts ar vārošu ūdeni 2,5 cm biezumā tā, lai katliņa ar šokolādi dibens nepieskartos ūdens virsmai. Uzmanieties, lai neviena ūdens pile nenokļūtu katliņā ar šokolādi. Sakarsēšanas laikā samaisa šokolādi. Izkusušā šokolādē pievienot piparmētras ekstraktu.

Apziež vienu vafeli ar šokolādes un piparmētras pildījumu, pa virsu uzliek otru vafeli. Apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz galdā.

Sastāvdaļas:

1,25 glāze miltu
1/4 glāze nesalda kakao pulvera
1,5 tējkarotes irdinātāja
1 tējkarote samalta kanēļa
0,5 tējkarote ļoti smalku apelsīnu miziņu
1/4 tējkarote sāls
3 lielas olas (istabas temperatūrā)
1 glāze smalkā cukura
0,5 glāza nesālīta saldkrējuma sviesta, kas sakarsēts un atdzesēts līdz istabas temperatūrai
augu eļļa formai
pūdercukurs gatavo vafeļu apkaisīšanai

Pildījumam:

340 g pussaldas šokolādes
4 ēdamkarotes nesālīta saldkrējuma sviesta
0,5 tējkarotes piparmētras ekstrakta

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling