Šokolādes suflē ar kanēli

Pagatavošana:

2 litru tilpuma katliņā izkausē saldkrējuma sviestu vai margarīnu, pieliek miltus, mazliet sakuļ ar drāts slotiņu, gatavo 1 minūti uz mazas uguns. Pakāpeniski piele pienu, sakuļ masu līdz biezai un elastīgai konsistencei. Pieliek šokolādi, gatavojot maisa, līdz šokolāde izkūst. Pievieno kanēli un kafiju. Noņem no uguns, pieliek vaniļu un 2 ēdamkarotes cukura. Pa vienam iejauc masā sakultos olu dzeltenumus, samaisa, uzliek vāciņu. Pirms cepšanas patur masu istabas temperatūrā.

Sakarsē cepeškrāsni. Suflē formu (1,5 l tilpumā) sasmērē ar saldkrējuma sviestu, pieber cukuru. Citā bļodiņā sakuļ baltumu putās (lai baltumi labāk turētos, tiem pievieno šķipsnu vīnakmens). Atlikušo cukuru pievieno baltumam, sakuļ. Baltuma masu uzmanīgi iejauc suflē pamatmasā, pārlej formā. Apmēram 40 minūtes cep cepeškrāsnī 190°C temperatūrā. Pasniedz uzreiz kopā ar sakulto saldkrējumu (pēc vēlēšanās).

Sastāvdaļas:

1,5 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta vai margarīna
1,5 ēdamkarotes miltu
3/4 glāzes piena
230 g rūgti saldās šokolādes, kas salauzta gabaliņos
1 tējkarote maltā kanēļa
1 tējkarote šķīstošās kafijas
1 tējkarote vaniļas
1/3 glāzes cukura
3 olu dzetenumi
4 olu baltumi
sakults saldais krējums

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling