Konkiljē pešatore (pasta ar jūras produktiem)

Pagatavošana:

Rūpīgi izmazgājiet moluskus, ielieciet dziļā katlā, ielejiet vīnu, pievienojiet vienu attīrītu sīpolu, aizveriet ar vāciņu un uz 4-8 minūtēm uzlieciet uz lielas uguns, lai atvērtos molusku gliemežvāki. Pēc tam no gliemežvākiem izņemiet mīkstumu, atstājot gatavā ēdiena izdaiļošanai neskartus 8-12 gabalus. Mīkstumu sagrieziet gabalos. Rūpīgi izkāsiet buljonu, kurā vārījās moluski, un saglabājiet šķidrumu. Apcepiet garneles, sagrieziet atlikušo sīpolu un ķiploku. Nomazgājiet un sagrieziet škēlēs sēnes. Piparus attīriet no sēklām un sīki sasmalciniet. Tāpat sasmalciniet pētersīļus.
Sagatavojiet mērci: lielā pannā sakarsējiet eļļu, pievienojiet sīpolu un sautējiet to, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet ķiploku, sēnes un piparus. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus, gatavojiet 3-5 minūtes. Ielejiet izkāsto buljonu, vāriet, līdz šķidrums līdz pusei iztvaiko. Tajā laikā novāriet pastu.
Garneles un ķemmīšgliemenes pievienojiet mērcei. Visu labi samaisiet, gatavojiet 2-3 minūtes, līdz garneles kļūst sarkanas, bet ķemmīšgliemene – caurspīdīgas. Pievienojiet mīdijas un uzsildiet. Noņemiet pannu no uguns, vēlreiz masai pielieciet sāli, ja nepieciešams. Jūras produktus sajauciet ar pastu, uzkaisiet pētersīļu zaļumus un vēlreiz rūpīgi samaisiet. Ar atlikušajiem mīdiju gliemežvākiem izrotājiet.

Sastāvdaļas:

1 kg mīdiju
2 dārza sīpolu mazas galviņas
175 ml sausā baltvīna
125 g ķemmīšgliemeņu
500 g notīrītu jēlu garneļu
2 ķiplokdaiviņas
125 g šampiņjonu
2 nelieli asie sarkanie pipari
1 saišķis pētersīļu
60 ml olīveļļas
sāls, melnie maltie pipari pēc garšas
500 g pastas gliemežvāku veidā

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling