Biezeņzupa no brokoļiem ar garnelēm

Pagatavošana:

Brokoļus notīrīt, izmasgāt un sadalīt pa ziedkopām. Stumbrus apgriezt, notīrīt, sagriezt kubiciņos. Sīpolu un ķiploku notīrīt un smalki sagriezt.
Lielā katlā sakarsēt 4 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta un tajā mazliet apcept sagriezto sīpolu un ķiploku. Ieliet dārzeņu buljonu un 10 minūtes zem vāka tajā sautēt brokoļu ziedkopas un stumbrus.
Ieliet saldo krējumu un ar mikseri zupu sakult līdz biezenim. Iegūto masu novest līdz vārīšanai un uz mazas uguns mazliet pavārīt. Piedevās pievienot citronu sulu, sāli, piparus un muskatriekstu.
Garneles noskalot zem ūdens strūklas un nosusināt ar salveti. Uz pannas uzkarsēt atlikušo saldkrējuma sviestu un tajā uzsildīt garneles, mazliet pievienojot sāli. Pētersīļus izmazgāt, nopurināt ūdeni un noraut lapas.
Mazliet sakult atlikušo saldo krējumu. Katrā šķīvī ar zupu mazās devās pievienot saldo krējumu un samaisīt tā, lai uz virsmas parādītos raksts. Pa virsu uzlikt pa 1 garnelei un izdaiļot ar pētersīļiem.

Sastāvdaļas 8 porcijām:

1 kg brokoļu
2 lieli sīpoli
2 ķiplokdaiviņas
6 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
2 l dārzeņu buljona
400 ml saldā krējuma
citronu sula
sāls, pipari
rīvēts muskatrieksts
8 notīrītas vārītas krevetes
vai 100 g krabju gaļas
2 lapu pētersīļu stiebri

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling