Aukstā gurķu zupa ar piparmētrām

Pagatavošana:

Gurķus sagriež uz pusēm gareniski un ar tējkaroti izņemt sēklas. Sagriež mīkstumu. Katlā uz vidējas uguns sakarsē eļļu un apcep gurķi (atlieciet dažas karotes zupas dekorēšanai), līdz gurķis sāk kļūt mīksts. Pievieno ķiploku un samaisa. Katlam uzliek vāku, samazina uguni un gatavo 5 minūtes, līdz gurķis kļūst diezgan mīksts.Pievieno buljonu, uzvāra. Pievieno piparmētru un noņem no uguns. Atdzesē, pēc tam sakuļ blenderī un pieliek piedevas. Zupu labi atdzesē ledusskapī. Pasniedz ar ledus kubiņiem ar piparmētru, ja vēlaties.

Sastāvdaļas 6 porcijām:

2 lieli nomizoti gurķi
25 g saldkrējuma sviesta
1 saspiesta ķiplokdaiviņa
500 ml dārzeņu buljona
1 mētras saišķis, tikai lapas

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling