Dolmas no dārza salātiem ar makrelēm un rīsiem

Pagatavošana:

No ādas un kauliem attīrītas zivs fileju sasmalciniet un nolieciet malā. Novāriet miltainus rīsus sālsūdenī. Salāta galviņu sadaliet pa lapiņām lielās lapas atdaliet no mazām, būs nepieciešamas apmēram 12 lielās lapas), noņemiet stingro stumbru pie pamata. Apvāriet salāta lapas vārošā sālsūdenī ne ilgāk par vienu minūti. Nosusiniet lapas, tās izliekot uz līdzenas virsmas.
Salāta mazās lapas sasmalciniet un pasautējiet ar sasmalcinātu dārza sīpolu saldkrējuma sviestā. Pievienojiet miltus, pienu, skābo krējumu, maltos piparus. Novediet līdz vārīšanai un pagatavojiet uz mazas uguns ar pastāvīgu apmaisīšanu 2 minūtes. Pievienojiet citronu sulu. Sasmalcināto zivi, rīsus un sīki sasmalcinātās olas iemaisiet izveidotajā mērcē un atdzesējiet masu. Pēc garšas pielieciet garšvielas, sāli.
Zivju-rīsu pildījumu uzlieciet uz salāta lapām tā, lai tās varētu salikt konvertā. Dolmu uzlieciet vienā slānī plakana karstumizturīga trauka dibenā, pārejiet ar buljonu un stingri aizveriet ar vāciņu. Trauku uz 20 minūtēm ielieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200°C. Dolmu pasniedziet ar saldkrējuma sviestu un zaļumiem.

Sastāvdaļas:

225 g žāvētu makreļu filejas
125 g neattīrītu rīsu
1 liela dārza salātu galviņa
50 g saldkrējuma sviesta
1 dārza sīpola vidēja galviņa
3 ēdamkarotes miltu
150 ml piena
140 g skābā krējuma
sāls, svaigi malti pipari
2 ēdamkarote citronu sulas
2 cieti novārītas olas
100 ml vistas buljona

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling