Sacepums ar baklažāniem, sieru un sēnēm

Pagatavošana:

Šampinjonus sagrieziet plānās daļās. Sarīvējiet sieru. Baklažānus sagrieziet garās šķēlēs, ne pārāk plānus, apmēram starp 6 un 12 mm. Var tos apsālīt un atstāt uz minūtēm 30, taču es nekad tā nedaru, nekad nekas nav rūgts. Baklažānu gabaliņus apcepiet no abām pusēm olīveļļā līdz brūnai krāsai. Eļļu pielejiet pēc nepieciešamības. Tagad gatavojam tomātu mērci. Katlā samaisiet tomātus no bundžas (iepriekš tos saspiežot), biezeni, daudz melno malto piparu, dažas sasmalcinātas lauru lapas. Vāriet uz vidējas uguns, samaisot, līdz mērce kļūst bieza. Beigās pielieciet baziliku, svaigu vai kaltētu, un sāli pēc garšas. Cepeškrāsni ieslēdziet uz 200°C. Kad visi baklažāni ir apcepti, formas dibenā lieciet baklažānu slāni, pēc tam slānī pusi sēņu, tad pusi tomātu mērces. Apkaisiet ar rīvētu sieru. Pēc tam atkal atkārtojiet – baklažānu slānis, siera slānis, mērce un mazliet rīvēta siera. Beigās baklažānu slānis. Uz baklažāniem cieši uzlieciet gredzenos sagriezto mocarellu. Ja atlicis rīvētais siers – ar to apkaisiet visus caurumus. Siera slānim jābūt blīvam un biezam. Cepiet vēl cepeškrāsnī 25 minūtes, līdz mērce sāk burbuļot un virspuse kļūst zeltaina. Sagrieziet porcijās labāk formā. Ēdiens ir ļoti sātīgs. Pie tā labi ir pasniegt daudz maizes, jo izveidojas garšīga mērce, kurā ieliski iemērkt. Turklāt var pasniegt arī skābu krējumu.

Sastāvdaļas:

2-3 lieli baklažāni
šampinjoni, 170-200 grami cietā siera (lieliski noder arī Čedaras)
1 bufalo-mocarellas siera iepakojums
1 bundža (400-500 g) tomātu
apmēram 3 ēdamkarotes tomātu biezeņa
lauru lapa
pipari, sāls
laba olīveļļa
forma cepšanai

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling