Uz pannas ceptas aknas

Pagatavošana:

Cepšanai paredzētās aknas nevajag mazgāt;tās patur maksimāli piecpadsmit minūtes pienā un labi nosusina, ietinot tīrā dvielī. Sagriež vienāda biezuma gabaliņos, lai cepšanas laikā tie apceptos pēc iespējas vienmērīgāk. Mazliet apkaisa ar saberztiem pipariem, apviļā miltos, cep vārošā saldkrējuma sviestā vai speķī vienu pusi ne ilgāk par desmit minūtēm, tad, ar dakšiņu apgriežot, otru. Apgriežot dakšiņu nevajag iedurt aknās, lai neiztecētu sula. Pārceptas aknas zaudē garšu; jo ilgāk tās tur uz uguns, jo cietākas kļūst un mazāk garšīgas. Apkaisa ar sāli pirms pašām cepšanas beigām. Pasniedz sasildītā traukā ar garnējumu no dārzeņiem ar mērci pēc izvēles.

Sastāvdaļas:

750 g aknu
1 ēdamkarote miltu
piparu šķipsna
2 ēdamkarotes sviesta vai izkausēta speķa.

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling