Vistiņa rīslinga vīna mērcē

Pagatavošanas laiks: apmēram 1 st.
Каlorijas: 568 кcal.
Dzēriens pie ēdiena: baltvīns.

Pagatavošana:

Krūtiņu sagriež mazos kubiņos. Sīpolu notīra un sagriež pusgredzenos. Ķiplokus notīra un sīki sagriež.
Vistu nomazgā, nosusina, ierīvē ar sāli un pipariem.
Krūtiņu viegli apcep augu eļļā uz mazas uguns, pievieno vistu un 10 minūtes apcep no visām pusēm. Beigās pievieno sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku.
Burkānus notīra, sagriež mazos stienīšos.
Vistu aplej ar vīnu, pievieno burkānus, lauru lapas, mārsilu, pārklāj ar vāciņu un sautē 7 minūtes.
Šajā laikā nomazgā sēnes, sagriež gabalos un mazliet apcep eļļā uz lielas uguns. Pēc tam sēnes pievieno vistai un sautē vēl 3 – 5 minūtes.
Garnējumam sagatavo novārītus kartupeļus vai rīsus un pasniegt vistu ar dārzeņiem un sagrieztu franču maizi.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

120 g žāvētas krūtiņas
2 sīpoli
4 ķiplokdaiviņas
4 vistu šķiņķīši vai porciju vistu filejas
4 vidēji burkāni
250 g šampinjonu
250 ml rīslinga (baltvīna)
4 ēdamkarotes augu eļļas
lauru lapa, mārsils
sāls, melnie maltie pipari

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling