«Kronis» no žāvētas krūtiņas

Pagatavošana:

Žāvētajai krūtiņai notīra ribu kauliņus 2 1/2–3 сm, katras galiņu aptin ar foliju. Mīkstumus ierīvē ar sāli, pipariem, satin gredzenā ar mīkstumu uz iekšu, galus sastiprina ar koka zobentiņu.
«Kroni» cep cepeškrāsnī 270 °С temperatūrā līdz sārtas garoziņas izveidei. Pēc tam karstumu samazina līdz 170 °С un cep līdz gatavībai, aplejot ar sulu un saceptajiem taukiem.
Kukurūzu, pupiņas un zirnīšus atdala no uzlējuma. Sīpolu sagriež kubiņos, apcep saldkrējuma sviestā. Ķiploku izspiež ar spiedi. Sagatavotās sastāvdaļas sajauc un uzsilda cepeškrāsnī.
Pasniedzot «Kroni» pārliek uz šķīvja, kas izklāts ar salāta lapām, un no kauliņiem noņem foliju. Centrā izklāj sagatavotos dārzeņus. Noformē ar citrona daļiņām, konservētiem dārzeņiem un zaļumiem.

Sastāvdaļas:

žāvēta cūkas krūtiņa ar ribu kauliņiem – 2 kg
konservētās sarkanās pupiņas – 300 g
konservēta kukurūza – 300 g
konservētie zaļie zirnīši – 300 g
saldkrējuma sviests – 500 g
sīpols – 1 gab.
ķiploki – 3 daiviņas
melnie maltie pipari, sāls pēc garšas
konservētie dārzeņi, zaļo salātu lapas, citrons – noformējumam

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling