Zirņu zupa „Londonas smogs”

Pagatavošana:

Pārlej buljonu katlā caur sietu un uzvāra, pēc tam pievient zirņus, samaisa un apmēram 30 minūtes vāra uz mazas uguns.Tikmēr citā katlā uzkarsē 25 g eļļas un sagatavotos dārzeņus. Pēc tam dārzeņus var pārlikt buljonā. Pieber sāli un pievieno maltos piparus, uzliek vāciņu un gatavo 40-50 minūtes.Kad zupa ir gatava, sakuļ to virtuves kombainā vai blenderī, atkal ielej katlā. Pievieno mazliet ūdens vai buljona, ja atlicis, ja zupa šķiet pārāk bieza.Salej zupu šķīvjos, apber ar grauzdiņiem un kraukšķīgo bekonu un pasniedz.

Sastāvdaļas 6 porcijām:

2 l buljona
350 g zaļo vai dzelteno sauso zirņu
75 g saldkrējuma sviesta
1 sīpols, notīrīts un sagriezts
1 smakli sagriezts selerijas kāts
1 burkāns, notīrīts un smalki sagriezts
sāls un melnie maltie pipari
Pasniedz ar 50 g baltmaizes bez drupačām, sagrieztas kubiņos

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling