Vērša astes zupa

Sastāvdaļas:

Vēršu astes – 1 gab. (apmēram 1,2 kg); saldkrējuma sviests – 30 g; ūdens – apmēram 3 l; dārza sīpols – 1 gab.; pipari, sāls – pēc garšas; grūbas – apmēram 1/2 glāzes; zaļumi – pēc garšas.
No vēršu astēm nepieciešams noņemt tauku pārpalikumu, nomazgāt tekošā ūdenī. Katlā ar biezu dibenu sakarsē saldkrējuma sviesta gabalu, ieliek lielos gabalos sadalīto asti. Maisot apcep astes līdz patīkamai brūnai krāsai. Ielej katlā ūdeni, pievieno sīpolu (veselu, ar mizu), piparus, uzvāra, noņem putas, pēc tam samazina uguni un vāra nosegtu ar vāciņu vismaz 3 stundas, līdz gaļa sāks viegli atdalīties no kauliem. Sīpolu izmet.
Izņem astes no buljona, ļauj tām atdzist. Gaļu atdala no kauliem. Gaļu sagriež mazos gabaliņos un ieliek atpakaļ buljonā. Atsevišķi uzvāra grūbas.
Vārītās grūbas pārliek zupā. Pievieno daudz sīki sagrieztu zaļumu, pievieno sāli pēc garšas. Uzvāra un noņem no uguns. Gatavo zupu salej šķīvjos.

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling