Макаroni ar garnelēm un mandarīnu mērci

Pagatavošana:

5 glāzes mandarīnu vai apelsīnu sulas sajauciet ar sīki sasmalcinātu dzelteno sīpolu, sasmalcinātiem asiem pipariem (pēc vēlēšanās), 1 ēdamkaroti sasmalcinātu ķiploku un lauru lapām. Novediet līdz vārīšanai, samaziniet uguni un vāriet tik ilgi, līdz šķidrums samazinās apjomā līdz divām trešdaļām. Izņemiet no mērces lauru lapas. Mērci atdzesējiet istabas temperatūrā, pēc tam ar blenderi panāciet masas vienveidīgu stāvokli, pievienojiet pēc garšas sāli un maltos piparus.

Makaronus novāriet sāļā ūdenī. Kamēr makaroni vārās, uz mazas pannas sakarsējiet augu eļļu un uz vidējas uguns 1 minūti sautējiet sasmalcinātu sarkano sīpolu un garneles. Pie garnelēm pielieciet atlikušo pusglāzi mandarīnu vai apelsīnu sulas, samaziniet uguni līdz praktiski minimumam un gatavojiet vēl dažas minūtes.

No makaroniem nolejiet ūdeni, tiem pievienojiet mandar;inu mērci un garneļu masu. Samaisiet un visu kopā uzkarsējiet 1 minūti zemā temperatūrā. Karstajā pastā pievienojiet mazos kubiciņos sagrieztu bri sieru un smalkās loksnēs sagrieztas bazilika lapas. Maisiet tik ilgi, līdsz siers izkūst. Pēc tam uzlieciet uz pasniegšanas trauka, garnējiet ar apelsīna vai mandarīna daiviņām un mandeļu plātnītēm.

Sastāvdaļas:

450 g īsu makaronu
5,5 glāzes mandarīnu vai apelsīnu sulas
1 dzeltenā sīpola lielā galviņa
1 ēdamkarote sasmalcinātas aso piparu pāksts
2 lauru lapas
2 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku
1 ēdamkarote olīveļļas vai augu eļļas
1 sarkanā sīpola vidēja galviņa
450 g notīrītu vidēju garneļu
sāls, maltie pipari pēc garšas
120 g bri siera
2 ēdamkarotes sagrieztu bazilika lapu
1 glāze mandarīna vai apelsīna daiviņu
1/3 glāzes brūni apceptu mandeļu plātnīšu

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling