Bumbieru deserts ar kazenēm

Pagatavošana:

Nomizo ar kartupeļu tīrāmo nazi bumbierus, taču atstā kātiņu. Bumbierus ieliek katliņā ar citrona miziņu, citronu sulu, pusi kazeņu, ābolu sulu un cukuru. Sakarsē, lai šķidrums uzvārītos, pēc tam uzliek vāciņu un sautē uz mazas uguns 20-25 minūtes, līdz bumbieri kļūst mīksti. Izņem bumbierus no sīrupa un dažas minūtes atdzest. Katru sagriež uz pusēm, izgriež serdi un saliek pa trauciņiem. Sīrupu izkāš un atlej atpakaļ katlā ar atlikušajām kazenēm. Sakarsē un pasniedz ar bumbieriem.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

4 bumbieri
1 citrona miziņa
1 ēdamkarote citronu sulas
250 g kazeņu
300 ml nesaldas ābolu sulas
50 g cukura
8 ēdamkarotes skābā krējuma vai grieķu jogurta

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling