Каrtupeļu kuģelis (sacepums)

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sarīvē ar smalku rīvi. Sarīvētos kartupeļus ieliek bļodiņā, sajauc ar sakultām olām un miltiem, pieber sāli un melnos maltos piparus. Pievieno sarīvētos sīpolus, pēc tam pievieno 6 ēdamkarotes augu eļļas. Atlikušās 2 ēdamkarotes ielej sacepšanas formā, kas ir pietiekami liela, lai kartupeļu maisījumu izplatītu līdz biezumam ne vairāk par 4-5 cm. 5 minūtes sakarsē formu, līdz eļļa sakarst. Uzmanīgi paņem formu no cepeškrāsns. Kartupeļu maisījumu ieliek formā, pa virsu uzslakot karstu eļļu (pateicoties karstajai eļļai, sacepums sanāk kraukšķīgs. Sacept 45-60 min. līdz gatavībai un kraukšķīgai garozaiņai no virsas. Pasniedz uzreiz, sagriežot gabalos.

Sastāvdaļas 6-8 porcijām:

2 kg kartupeļu
2 olas, sakult
8-10 ēdamkarotes miltu no macas
2 tējkarotes sāls
3-4 sarīvēti sīpoli
120 ml augu eļļas
samalti melnie pipari

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling