Pīrādziņi „Aveņu sajūsma”

Pagatavošana:

Baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus labi sakuļ ar sāli, pakāpeniski pieberot pūdercukuru. Sakuļ dzeltenumu un ar drāts slotiņu piejauc baltumu masai. Sajauc 100 g konfitūra un piejauc maisījumam. Miltus sajauc ar cieti, uzkaisa uz baltumu putām un sajauc.

Izklāj 2 cepešpannas ar cepamo papīru. Masu ieliek konditorejas maisiņā un izspiež uz cepešpannām mazus kalniņus 2 cm attālumā vienu no otra. 1 ēdamkaroti atlikušā džema izberž caur sietu un ieliek paciņā sasaldēšanai. Nogriež stūrīti un džemu uzliek punktiņiem uz cepuma vienas puses.

Kalniņus pažāvē cepeškārsnī 60 minūtes 50°C temperatūrā. Izņem un palielina cepeškrāsns temperatūru līdz 180°C. Cep cepumus 5 minūtes. Atdzesē un no plakanās puses noziež ar atlikušo džemu. Kopā saliek pa 2 cepumiem.

Sastāvdaļas:

2 olas
šķipsna sāls
200 g pūdercukura
3 dzeltenumi
225 g aveņu džema
250 g miltu
2 ēdamkarotes cietes

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling