Rizoto ar garnelēm un pistācijām

Pagatavošana:

Pannu iesmērējiet vispirms ar olīveļļu, tad tajā sakarsējiet divas trešdaļas saldkrējuma sviesta. Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu un sautējiet to, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet rīsus, samaisiet. Pa vienai ēdamkarotei sāciet pievienot buljonu, samaziniet uguni. Katru reizi pirms jaunas buljona porcijas ieliešanas (pēc iepriekšējās izlietošanas), samaisiet rīsus. Rīsu pagatavošanas process var prasīt apmēram 40 minūtes, rīsiem iekšpusē jāpaliek mazliet jēliem, taču jau kā saldā krējuma mērces apklātiem.

Sagatavojiet garneles: mazā katliņā sakarsējiet atlikušo saldkrējuma sviestu, šeit pievienojiet novārītās garneles un uzsildiet. Pievienojiet zaļumus, pielejiet vīnu un pievienojiet pistācijas. Samaisiet ar rizoto. Pasniedziet tajā pašā stundā.

Sastāvdaļas:

1 l karsta dārzeņu vai zivju buljona
75 g saldkrējuma sviesta
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 dārza sīpola liela galviņa
350 g arborio rīsu
225 g lielu notīrītu garneļu
2 ēdamkarotes sajauktu zaļumu
125 ml sausā baltvīna
115 g nesālītu notīrītu pistāciju

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling