Ledus zupa „Salsa”

Pagatavošana.

1. No kukurūzas vālītēm nogriež graudus vai atsaldē gatavo kukurūzu, ja nepieciešams. 2. Uz vidējas uguns katlā uzkarsē eļļu. Pievieno piparus un gatavo maisot 3 minūtes. Pievieno sīpolu un gatavo vēl 2 minūtes, līdz mazliet sāk iekrāsoties. 3. Pievieno tomātus, kukurūzu, čili pulveri. Turpina gatavot, bieži maisot, 1 minūti. Ielej ūdeni un, kad tas vārās, samazina uguni, uzliekt vāku un gatavo vēl 4-5 minūtes. 4. Masu pārlej lielā traukā un pielej tomātu sulu. Pievieno sāli, piparus un čili pulveri. Uzliek vāciņu un ieliek ledusskapī. 5. Zupai pēc garšas pievieno čili biezeni. Lai zupu padarītu šķidrāku, nepieciešams pieliet kausiņu ledaina ūdens. Salej šķīvjos un dekorē ar zaļajiem lokiem un koliandru.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

2 lielas kukurūzas vālītes vai 225 g iesaldētu kukurūzas graudu
1 ēdamkarote olīveļļas
1 oranžais vai sarkanais pipars, kas attīrīts no sēklām un smalki sagriezts
1 zaļais pipars, kas attīrīts no sēklām un smalki sagriezts
1 smalki sagriezts saldais dārza sīpols
3 gatavi tomāti, kas attīrīti no mizas un sēklām un smalki sagriezti
1/2 tējkarotes čili pulvera vai pēc garšas
120 ml ūdens
450 ml tomātu sulas
čili biezenis – pēc vēlēšanās
sāls un pipari

Dekorēšanai:

3-4 sagriezti zaļie loki

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling