Pavasara salāti ar kreses piedevu

Pagatavošana:

Kartupeļus novāriet 10-15 minūtes vārošā ūdenī, kam pievienots sāls. Nolejiet un pārgrieziet uz pusēm, kad pietiekami atdzisīs, lai varētu turēt rokās. Atstājiet.
No pākstīm attīrītās cūkpupas un sparģeļus iemērciet vārošā ūdenī uz 2-3 minūtēm. Nokāsiet caur sietu, izņemiet sparģeļus un zem auksta tekoša ūdens paturiet cūkpupas. Vēlreiz nolejiet un attīriet no cietās mizas – iegrieziet un piespiediet, lai cūkpupa pati izlēktu no mizas. Uz 1 minūti iemērciet vārošā ūdenī zirnīšus.
Samaisiet sparģeļus, zirnīšus, kartupeļus un prošuto.
Piedevām visas sastāvdaļas sajauciet blenderī vai virtuves kombainā. Pieberiet sāli un piparus.

Pasniedz ar pildīšanas karotīti sajauktas salātu lapas un saliktas pa šķīvjiem. Pa virsu kaudzītē uzlieciet dārzeņu maisījumu un uzšļakstiet atlikušo piedevu. Apkaisiet ar sieru.

Sastāvdaļas:

4 porcijām:
350 g nemizotu jauno kartupeļu
800 g jauno cūkpupu pākstīs (200 g notīrīto cūkpupu)
200 g jauno sparģeļu
400 g jauno zaļo zirņu pākstīs (100 g notīrīto zirņu)
90 g šķiņķa prošuto, sagriezts loksnēs
125 g dažādu šķirņu zaļo salātu lapu sajaukums
100 g pekorino siera, sagriezta skaidās

Piedeva:

50 g sagrieztu svaigu kressalātu
6 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
cukura šķipsna
Visi itāļu primaveras (pavasara) aromāti.

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling