Sautēti dārzeņi ar rozmarīnu, lauru lapu un ķiplokiem

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un kartupeļus un vāra 5 minūtes. Nolej, pārliek lielā formā sacepšanai. Formā pievieno ķirbi, sīpolu un 2 ēdamkarotes eļļas. Samaisa un sacep 10 minūtes. Formā pievieno 1 ēdamkaroti eļļas, tad ķiploku un piparus, 2 rozmarīna zariņus un 2 lauru lapas. Cep 15 minūtes, tad pieliek atlikušos zaļumus un gatavo vēl 10-15 minūtes. Dārzeņus apgriež otrādi, lai tie vienmērīgi saceptos.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

500 g kartupeļu, kas sagriezti 5 cm gabalos
apmēram 500 g ķirbja, kas sagriezta daļās un iztīrīta no sēklām
6 maziņi sarkanie sīpoli, kas sagriezti ceturtdaļās
4 ēdamkarotes olīveļļas
8 neattīrītas ķiplokdaiviņas
2 sarkanie garie pipari (romano), kuriem izņemtas sēkliņas un kas sagriezti gabaliņos
4 rozmarīna zariņi
4 lauru lapas
jūras sāls

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling