Тlačenka (10 porcijas)

Pagatavošana:

Сūkas apakšstilbu un cūkas galvu nomazgā, aplej ar ūdeni. Uzvāra, noņem putas un 3 – 4 st. vāra uz mazas uguns. Apkaisa ar sāli un pipariem. Izņem no buljona, ļauj atdzist.
Cūkas ādu, gaļu un taukus atdala. Gaļu sagriež mazos kubiņos, bet pārējo samaļ gaļasmašīnā.
Buljonu izkāš, noņem taukus, ieliek tajā visu gaļu un malto gaļu. Pievieno saspiestu ķiploku un saberztu žāvētu majorānu. Visu samaisa un uzvāra. Paņem blīvu polietilēna maisiņu, kas iztur augstu temperatūru. Cieši aizsien vienu maisiņa galu un ar kausiņu ielej tajā pusi no katla satura, aizsien otru galu un dažas reizes sakrata, lai saturs vienmērīgi sadalītos pa visu maisiņu. Ielej traukā aukstu ūdeni un ieliek tajā maisiņu. Maisiņu apgriež vairākas reizes, bet ūdeni maina tik ilgi, līdz maisiņa saturs pilnībā atdziest un sacietē. Pēc tam maisiņu uz 1 st. ieliek ledusskapī.
Gatavo tlačenku sagriež gabalos kā desu kopā ar maisiņu, pēc tam attīra. Pasniedz apkaisītu ar sagrieztiem sīpoliem, etiķi un salātiem „lollo-rosso”.

Sastāvdaļas:

1 cūkas apakšstilbs,
1 cūkas galva,
80 g sāls,
10 g melno malto piparu,
3 g žāvēta majorāna,
80 g ķiploku.

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling