Venēciešu torte

Pagatavošana:

Deviņām olām baltumus atdala no dzeltenuma, dzeltenumiem pievieno 100 g cukura un saberž baltus, pievieno rumu, miltus un sīki samaltas mandeles. Atdalītos baltumus sakuļ stingrās putās ar 50 g cukura un uzmanīgi iecilā mandeļu maisījumā. Tortei paredzēto formu izklāj ar foliju un uz tās izlej mīklu. Cep līdz gatavībai 120°C. Atdzisušo torti izņem no formas un pārgriež uz pusēm.

Krēma pagatavošana:

250 g cukura, 2 olas, 1 dzeltenums un vaniļas cukura paciņu sakuļ uz uguns, līdz iegūst ļoti biezu masu. Krēmu atdzesē un pakāpeniski, nepārtraukti maisot, pievieno sakultu saldo krējumu. Torti pilda ar krēmu un apsmērē malas un augšu. Dekorē ar griljāžu un sakultu saldo krējumu.

Sastāvdaļas:

250 g saldkrējuma sviesta
250 g notīrītu mandeļu
60 g miltu
1 paciņa vaniļas cukura
30 g ruma
12 olas
400 g saldā krējuma
400 g cukura

Stollar Remington Russell Hobbs Venta-Airwasher Laica® ūdens filtri Zwilling